2010-01-03

Bangkokbilder

Hej på er! Nu har vi fixat battre uppkoppling, så här kommer lite fler bilder från resan och Bangkok.



Egna tv-skärmar i ryggstödet med massor av filmer och dataspel är en mycket trevlig detalj som ju dessbättre verkar finnas på de flesta långflygningar numera. Turkish airlines räddade två timmar av vår resa med Tom & Jerry, och ytterligare två timmar med sina Nalle Puh-dataspel.

Lumphiniparken
Ett lugnare sätt att närma sig Bangkok.





Köp en påse bröd och mata sköldpaddorna och fiskarna. Dom hoppar upp ur sjön och fångar maten - inga små mörtar här inte!



Intressant ödla som kröp omkring lite varstans. Ska man mata den eller fly? Vi valde att göra som Thailändarna och gissa att den var ofarlig.




Och äntligen fick Edvin åka trampbåt!




Tomas har beställt in den thailändska special-efterrätten. Servitrisen frågade en extra gång... "are you sure, sir?"



Andehus. Varje bostad, kontor eller hotell har ett eget, extra fint, hus för andarna. Detta andehus, som är stort som en mindre byggnad, tillhör ett hotell i Bangkok. (I andehusen bor farmor nar hon ar i Thailand. Tove och Edvin har pratat med henne i varje hus.)



Resklar familj på Hualampong station i Bangkok.




Thailändskt nattåg mellan Bangkok och Trang. En mycket trivsam upplevelse. Vi kostade på oss förstaklass (som ju fortfarande är billigare än en enkel till Växjö med SJ) och fick två privata kupéer som kan kopplas ihop till en stor kupé. Middag och frukost beställer man och får serverad vid sittplatsen. Under tiden susar Thailand förbi utanför fönstret.