2010-01-04

Koh Kradan

Hej igen! Efter att ha hoppat av nattåget i Trang tog vi minivan och longtainbåt ut till Koh Kradan, en liten ö i trang-arkipelagen. Vi har två bambubungalows på stranden, badar, äter god thailmat och promenerar i solnedgången. Lite klyschigt, men skönt :-) En sak som jag inte tänkt sa mycket på tidigare i asien (utan barn) men nu uppskattar desto mer, är hur smidigt det är att ta sig runt i Thailand. Kanske särskilt om man medför de två högt aktade folkgrupperna barn och pensionär...


Longtailbåt. En havets elvisp. Intressant transportmedel med tveksamma miljöeffekter.


Vi lamnar hamnen i Kuangtunku pavag mot Koh Kradan.


Vi närmar oss!


Kalume village. Ett tjugotal små bambuhyddor på stranden, med en schysst beachrestaurang i mitten (hyddan längst till vänster är mormors och Toves hydda).




Stranden nedanfor hyddan


Såna här finns i alla storlekar på stranden. T & E bygger hus till dem i sanden, men de har en tendens att rymma, de små rackarna. (denna bild är till Filip fran Tove. Hon hälsar att det finns Brontosaurusskelett också).


Mera skatter


En medlem i sällskapet är lite (ok, mycket) skeptiskt inställd till saker som inte smakar som hemma. Denne medlem har fattat tycke för stekt kyckling, ris och thailändska pannkakor. Det kan man äta varje dag, alla måltider. Problem löst!


Koh Kradan, Nyårsafton. Raketspaning från verandan.


Ballonger pavag upp


Edvin har ritat morfar.


Andehusen blir mycket beundrade!


Vi ses snart igen! Nar ni laser detta har vi akt vidare till Koh Lanta. Fortsattning foljer...

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Vilka härliga bilder! Noggrant beundrade av hela familjen. Jag (Carina) blev mest imponerad av stränderna och Filip och William av att Tove och Edvin hade samma Bamsetidning som de. Ha det fortsatt härligt. Vi ser fram emot fler bilder och berättelser. Kram.

04 januari, 2010 16:08  
Anonymous Anonym said...

Hej. Hemma i Dannike ligger snön djup, bara idag ca 20 cm. Andreas och Gabriel skottade i två timmar. Standardtemperatur ca minus 10, ibland minnus 15 eller 18. Så härligt ni verkar ha det, varmt och skönt och massor att uppleva! Jag som trodde att det kanske var en förtäckt bröllopsresa, men tji fick jag... :) Vi kämpar med ickesovande barn, blöjbyten och konstant matlagning, ja, ni vet ju hur det är (om ni inte har glömt det förstås, barmhärtigt i så fall). Alice har redan hunnit bli ett halvår och Gabriel fyllde nyss två. Så stora Tove och Edvin är.Er resa fyller oss med viss förhoppning om att familjeresan till Kanarieöarna i maj kanske går bra i alla fall. Jag hoppas verkligen att ni får ha det riktigt bra hela resan. Tack för att ni skriver (länken ligger som favorit här hemma). Kramar från Kristin och Andreas

06 januari, 2010 21:53  

Skicka en kommentar

<< Home