2010-01-15

Rapport från sista ö-stoppet

Nu har vi åkt ännu längre ner på Koh Lanta, där vägarna är gropigare och turisterna färre.

Detta blir vårt sista stopp i övärlden; i övermorgon bär det av mot Trang och nattåget tillbaka till Bangkok. Av alla bra ställen vi bott på blir detta det svåraste att lämna - vi har vår egen lilla beachvilla med jätteterrass och panoramautsikt över världens finaste lilla strand (dyr med thai-matt matt visst, men inte ooverkomligt - drygt 500 kr för 5 pers inkl jattefrukost).


Trappan ledar ratt ner pa stranden. Funkar :-)


Utsikt fran terassen


På en klippa ovanför klättrar en osannolik restaurang i flera nivåer med ett virrvarr av bord, divaner, färgade lampor och skön musik. Och utsikt!






Utsikt fran restaurangen


Ed utforskar jonglering i Saladan




Hammarbytuktuk! Till Farfar!


Sen maste man ju ha med en solnedgangsbild ocksa, bara for att...


Ett litet tips om du ska till Thailand: Ak inte charter!

Åk charter till Kanarieöarna istället. Att åka charter till Thailand är bade onödigt och jättedyrt.

Flygresan bokar du via exempelvis Jade travel (www.jade.se). Räds icke "öststatsbolagen". Aeroflot är helt ok utrikes (blanda inte ihop länders inrikes- och utrikesflyg). Denna gång flög vi Turkish airlines. Samma plan som Lufthansa eller SAS, samma filmer, samma mat - 3000 kr billigare per biljett.

Boende fixas smidigt via www.sawadee.com. Där finns massor av hotell i olika prisklasser över hela Thailand. Oftast får man rabatter om man bokar över nätet. Vill man boka thailändska tågbiljetter hemifrån (kan vara smart kring jul/nyårshelgerna) kan det fixas via t ex www.traveller2000.com (det något töntiga namnet till trots :). Vi bokade nattåg söderut via dem. Biljetterna väntade på oss på hotellet i Bangkok, hur smidigt som helst. Är du väl i Thailand kan vilken resebyrå som helst fixa alla sorters biljetter inrikes (och alla hotell har en resebyrå. Och har de inte det så kan de ordna det ändå... detta är ett land av multienterprenörer).

SÅ: Det är världens enklaste sak att åka runt på egen hand i Thailand! Betala inte överpris till charterbolagen för att de ska stoppa in dig på något halvbra ställe i två veckor, när ditt eget paradis väntar runt hörnet! Nu har vi kollat in nagra stallen som charterbolagen flyger till pa Lanta, och det finns MYCKET finare och billigare stallen runtomkring.

3 Comments:

Blogger Carina said...

Min kommentar: Wow, nu har de hittat ett riktigt Tomas-ställe!
Ulf: Hmmm, ser faktiskt ut som ett Ulf-ställe också.
Helt underbart verkar det i alla fall. Fortsätt njut och hoppas ni inte får alltför mycket hemreseångest. Men kollektivtrafikresande i minusgrader och mamma scans är väl rätt ok också? :-)

15 januari, 2010 20:32  
Anonymous Anonym said...

Vilken resa ni har gjort! Fantastiskt att kunna göra så, och tack för resetipsen, när jag blivit modigare(dvs efter majresan) ska jag nog börja tänka tankar på familjeresa. Så roligt det har varit att få läsa om resan och se era bilder. Nu har vi det nästan varmt här hemma, bara två minusgrader. Vi hoppas få komma och hälsa på er under våren och höra mer. Kram Kristin

16 januari, 2010 22:20  
Anonymous Tommie said...

Kul att du rekommenderar oss (ja, på sätt och vis i alla fall). Du har helt rätt angående flygbolagen. Det är en hel del missriktade myter riktade kring de som inte riktigt stämmer. :) Om du har speciella tips du vill skriva om så är du givetvis också mycket välkommen att höra av dig, kanske kan vi posta det som en nyhet eller artikel på jade.se.

Mvh,
Tommie Hansen
Art Director
jade.se

25 februari, 2011 23:29  

Skicka en kommentar

<< Home